Τι πιο απολαυστικό γλύκισμα για τα παιδιά από μία κουταλιά μερέντα απλωμένη σε μία φέτα ψωμί;
Αυτή η γλυκιά κρέμα σοκολάτας, γνωστή ως μερέντα, αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και μπορεί να συνοδεύσει ή να αποτελέσει το βασικό υλικό για πολλά γλυκά. Επίσης, μπορεί να συνοδεύσει φρούτα (συνδυάζεται καταπληκτικά με μπανάνα) ή να είναι η γέμιση μιας κρέπας.
Μπορείτε να την φτιάξετε εύκολα και γρήγορα με απλά και σπιτικά υλικά:
Υλικά
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1 πακέτο βούτυρο, τύπου βιτάμ
- Σοκολάτα σε σκόνη
Εκτέλεση
Αδειάζετε το ζαχαρούχο γάλα στο μπολ για το μίξερ (μπορείτε να χτυπήσετε τα υλικά και με το χέρι χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία).
Προσθέτετε το βούτυρο (αν χτυπήσετε το μείγμα με το χέρι, κόψτε σε κύβους το βούτυρο).
Χτυπάτε το μείγμα για λίγο μέχρι να “δέσουν” τα υλικά και σιγά σιγά προσθέτετε τη σκόνη σοκολάτας μέχρι το χρώμα να σας θυμίζει τη μερέντα του εμπορίου και να “σφίξει” η κρέμα.
Μπορείτε να ρίξετε λιγότερη ή περισσότερη σοκολάτα, ανάλογα με το τι σας αρέσει περισσότερο.
Για το λόγο αυτό, καλό είναι να ρίχνετε τη σοκολάτα σταδιακά και να δοκιμάζετε. Σταματήστε όταν φτάσετε στο σημείο που σας αρέσει.
Μετά το χτύπημα μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε αμέσως ή να την αποθηκεύσετε σε ένα μπολάκι (που κλείνει) ή σε βαζάκι και να τη βάλετε στο ψυγείο.
Καλή όρεξη και καλές γλυκιές δημιουργίες.
Πηγή: newspark.eu