Οι πένες με τόνο είναι ιδανικές για ένα ελαφρύ και υγιεινό γεύμα ελάχιστο που δεν απαιτεί ιδιαίτερο χρόνο προετοιμασίας.
Υλικά
- 1 πακέτο ριγωτές πένες (1/2 κιλό)
- 400 γρ φιλέτο τόνου σε νερό
- 6 ντομάτες
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- άνηθος ψιλοκομμένος, 1 κουταλιά της σούπας
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (4 κουταλιές της σούπας)
- αλάτι
- πιπέρι
Ζεματίζετε τις ντομάτες σε καυτό νερό και τις ψιλοκόβετε σε μικρούς κύβους. Μπορείτε εάν επιθυμείτε να τις ξεφλουδίσετε και να αφαιρέσετε τους σπόρους
Στραγγίζετε τον τόνο και τον τεμαχίζετε.
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε την πιπεριά.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε τη ντομάτα και την πιπεριά και τα μαγειρεύετε για λίγα λεπτά ακόμα. Τέλος προσθέτετε τον τεμαχισμένο τόνο και μαγειρεύετε για 1-2 λεπτά ακόμη.
Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον μισό άνηθο. Ανακατώνετε και σβήνετε το μάτι.
Βράζετε τις πένες σε αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζετε και τις ξαναρίχνετε στη κατσαρόλα όπου προσθέτετε και τη σάλτσα τόνου.
Σερβίρετε και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό εάν επιθυμείτε.