Υλικά για σουδάκια
- 100 ml γάλα 1,5% λιπαρά
- 100 ml νερό
- 90 γρ μαργαρίνη
- 3 γρ Sweete
- 2 γρ αλάτι
- 110 γρ αλεύρι πολυτελείας 55%
- 4 αυγά
Εκτέλεση
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το νερό, τη μαργαρίνη τη Sweete και το αλάτι.
Αφού βράσουν, προσθέτουμε το αλεύρι και με μια κουτάλα ανακατεύουμε καλά το μίγμα μέχρι να γίνει ζυμάρι για 2 περίπου λεπτά.
Έπειτα, αδειάζουμε το ζυμάρι στον κάδο του μίξερ με το φτερό ή σε ένα μπολ και ανακατεύοντας προσθέτουμε ένα προς ένα τα αυγά.
Αφού έχουμε ρίξει όλα τα αυγά και το ζυμάρι μας είναι έτοιμο, με σακούλα ζαχαροπλαστικής και στρογγυλό κορνέ κόβουμε τα σουδάκια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 40 λεπτά.
Υλικά για κρέμα βανίλια
- 4 κρόκοι αυγών
- 6 γρ Sweete
- 40 γρ κορν φλάουερ
- 1 τεμ φρέσκια βανίλια
- 500 ml γάλα 1,5% λιπαρά
Εκτέλεση
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί και τα ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα για να μην κολλήσει το μίγμα.
Αδειάζουμε την κρέμα βανίλιας σε ένα μπολ και αφαιρούμε τη φρέσκια βανίλια.
Αφήνουμε λίγο την κρέμα να κρυώσει, την ανακατεύουμε ξανά με το σύρμα και με σακούλα ζαχαροπλαστικής γεμίζουμε τα σουδάκια.
Υλικά για κρέμα προφιτερόλ
- 450 ml κράμα γάλακτος light
- 250 γρ κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη Valrhona
Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων
Έπειτα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την προσθέτουμε στη λιωμένη κουβερτούρα σε 2 δόσεις ανακατεύοντας με σπάτουλα.
Μοντάρισμα
Σε ένα μπολ ή σε μια πιατέλα στήνουμε τα σουδάκια.
Τελειώνουμε το προφιτερόλ περιχύνοντας τα σουδάκια με την κρέμα σοκολάτας.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί και έπειτα το σερβίρουμε.
18 μερίδες
Tip
Εάν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμα σουδάκια του εμπορίου.
Η συνταγή είναι από το Εργαστήριο Γλυκισμάτων AΚΤΑΙΟΝ » www.aktaio.com
Βρείτε όλες μας τις συνταγές εδώ